Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs


Anmäl dig nu till höstens nybörjarkurs, antalet platser är begränsat!

Kursens längd är 6 gånger + prova på-tillfällen

Kursen är öppen för barn/undom upp till 21 år samt föräldrar till dessa.

Mer information om datum och tid hittar du här.

Anmälan

Kontakta Per Graeve för intresseanmälan och uppgift om platstillgång på e-post This is a mailto link eller tel. 072-574 39 63 

Antalet platser är begränsat till 10 personer på nybörjarkursen. Vi tillämpar kölista om kursen är fullsatt. Lägsta ålder är 7 år. Barn under 10 år ska alltid ha en förälder vid sin sida som stöd.

Kursavgift inklusive medlemsavgift för 2021:

Ungdom upp till 21 år: 750 kr

Vuxna: 950 kr

Familj: 1100 kr  + 250 kr/deltagare 

Obligatoriskt kursmaterial, tab + fingerslinga ingår i kursavgiften. Allt övrigt material kan lånas av klubben.

Efter kursen är alla deltagare välkomna till vår tränarledda träningsgrupp utan kostnad. Eget material är en förutsättning för deltagande, något klubben hjälper till med att prova ut. 

Inbetalning av kursavgift före kursstart till BG: 639-0363

Ange namn och personnummer på betalningen, skicka sedan följande uppgifter via e-post till Stefan Nilsson, This is a mailto link:

Namn, adress, telefonnummer och personnummer, samt namn och e-postadress till vårdnadshavare.

Bra att veta:

  • Vi använder inomhusskor i lokalen. 
  • En åtsittande T-shirt fungerar bäst som skjuttröja. Löst hängande kläder kan fastna i strängen.

  • Kom 10 minuter innan träningen börjar för att förbereda dig och ditt material.

  • Träningen börjar kl.10.00 med en samling, håller på i två timmar och avslutas med en samling efter att materialet packats ihop.

  • Varje deltagare får en kursplan i form av ett utbildningsprogram vid kursstarten och detta ska skytten ha med sig varje träningstillfälle för att tränaren och skytten själv ska kunna göra anteckningar om träningen.

Sjuk/frånvaroanmälan görs i så god tid som möjligt till:

E-post: This is a mailto link

SMS/mobil: 072-5743963

Föräldraansvar

Bågskytte är en anrik sport för tävlande såväl för motionärer. En sport som mer eller mindre alla kan utöva. Det är dock viktigt att förstå att Bågskytte också är en vapensport. När det gäller utövande av vapensporter ställer det stora krav på det egna ansvaret för att inte olyckor ska kunna ske. Därför vill vi att Ni föräldrar är med era barn under de första träningarna för att lära er sporten samt förstå dess villkor och de säkerhetsbestämmelser som finns. Vi ser det också som mycket positivt om föräldrar provar på att skjuta själva tillsammans med sitt barn under de första träningarna eller ännu bättre deltar i hela kursen tillsammans med barnet. Det är både roligt, lärorikt och sporrande att lära sig en ny sport tillsammans.

Vissa barn kan behöva stöd av en vuxen under en lite längre tid för att träningen ska kunna bedrivas på ett tryggt och framförallt roligt sätt. Detta utvärderar vi efter de första träningarna och bestämmer om detta behov finns. Vi håller därefter en kontinuerlig dialog om när barnet är moget att träna utan föräldranärvaro. För barn under 10 år gäller dock att en förälder ska finnas vid barnets sida under hela kursen.

Barn med särskilda behov 

Bågskytte är en sport som passar mycket bra även för barn som behöver extra stöd.

Det extra stödet måste vara ett delat ansvar mellan föreningen och föräldrar till dessa barn. Eftersom bågskytte är en vapensport finns ingen möjlighet för föreningen att ensam bemanna en nybörjargrupp till acceptabel säkerhetsnivå om det finns barn i gruppen som har koncentrationssvårigheter.

En förälder ska därför alltid delta i kursen tillsammans med sitt barn om barnet generellt har särskilda behov av något slag.

Tillsammans med föräldrarna kan vi göra verksamheten både säker och rolig och vår förhoppning är att bågskyttet ska utvecklas till ett livslångt intresse.

För mer information kontakta Per Graeve på

Mobil: 072-574 39 63      

E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 19 AUG 2020 16:49 Skribent: Fanny Burman
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

ICA Supermarket Alnö Centrum

 

   

 

    

 

 

Postadress:
IF Karlsvik - Bågskytte
Jacobséns väg 19
85634 Sundsvall

Besöksadress:
Sågverksvägen 7
86531 Alnö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ifkarlsvik.alno@gmai...

Se all info