Hoppa till sidans innehåll

Bågskytteorganisationer


Bågskyttesporten är i Sverige organiserad genom främst Svenska Bågskytteförbundet (SBF). 140 föreningar spridda över hela landet är för närvarande anslutna till SBF. SBF är i sin tur organiserat under Internationella Bågskytteförbundet - World Archery (WA) (Tidigare benämnd FITA)

Det finns också en bågskytteorganisation som heter Svenska Fältbågskytteförbundet (SFSF). Det är ett förbund som specialiserat sig på den typ av fältbågskytte som bedrivs av INTERNATIONAL FIELD ARCHERY ASSOCIATION (IFAA).

De som är intresserade av bågjakt har också en egen organisation kallad Svenska Bågjägareförbundet (SBJF). Eftersom jakt med båge inte är tillåtet i Sverige kan förbundets medlemmar istället få utbildning, träna och tävla för att förbereda sig för jakt antingen i andra länder eller invänta ett framtida beslut om bågjakt i Sverige.

SBJF verkar för att bågjakt ska bli tillåtet i Sverige, och man är också medlem av Europeiska bågjägare federationen (EBF) och Internationella bågjägare förbundet (WoBA).

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 23:03 Skribent: Per Graeve

Våra sponsorer:

ICA Supermarket Alnö Centrum

 

   

 

    

 

 

Postadress:
IF Karlsvik - Bågskytte
Jacobséns väg 19
85634 Sundsvall

Besöksadress:
Sågverksvägen 7
86531 Alnö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ifkarlsvik.alno@gmai...

Se all info